Κοινοποίησε

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Η οργάνωση του φακέλου με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είναι το κλειδί ενός επιτυχημένου ελέγχου μετά την γνωστοποίηση (notify business) έναρξης λειτουργίας μιας τουριστικής επιχείρησης και ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να αποφευχθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις και το ασφυκτικό τρέξιμο για τις διορθώσεις στην τασσόμενη προθεσμία από τις ελεγκτικές υπηρεσίες. Ο έλεγχος θα είναι πολλαπλός αν και προφανώς ασύγχρονος διότι η γνωστοποίηση κοινοποιείται στην Πολεοδομία, το Υγειονομικό, την Πυροσβεστική, την Αρχαιολογία, την Αστυνομία, την Επιθεώρηση Εργασίας, την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, και το ΞΕΕ.

 

Ειδικά για τα τουριστικά καταλύματα (προσοχή), επειδή πλέον έχει ενεργοποιηθεί το ΟΠΣ-ΑΔΕ από τις αρχές καλοκαιριού του 2017, οι περιφερειακές υπηρεσίες τουρισμού (ΠΥΤ) δεν χορηγούν πλέον ειδικό σήμα λειτουργίας (ΕΣΛ) αλλά εκδίδονται αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα βεβαιώσεις γνωστοποίησης λειτουργίας. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψην, την μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία, δηλαδή ότι για όλες τις υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα) το ΕΣΛ τους από 01/01/2018 θα έχει καταργηθεί, αυτό σημαίνει πως:

  1. όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σπεύσουν, πριν την καταληκτική ημερομηνία της 31-12-2017, να διαμορφώσουν φάκελο δικαιολογητικών, που να υποστηρίζει νομίμως την υφιστάμενη κατάστασή τους, και να κάνουν ηλεκτρονική γνωστοποίηση η οποία θα αποτελεί και την αρχική γνωστοποίηση της λειτουργίας τους
  2. Η σημασία της αρχικής γνωστοποίησης είναι πολλαπλή: το σύστημα λαμβάνει γνώση για την ύπαρξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων, αποφεύγουμε το τσουχτερό πρόστιμο για μη υποβολή αρχικής γνωστοποίησης (το λιγότερο 500*5=2.500,00 έως 500*5*2.5*2=12.500,00 ευρώ), αποφεύγουμε την επιθεώρησή μας σαν νέο κατάλυμα (θερμομονωτικά διπλά τζάμια, φυσικός αερισμός - φωτισμός, ελάχιστα τετραγωνικά υποδοχής, ελάχιστα τετραγωνικά δωματίων - διαμερισμάτων)
  3. στην συνέχεια, όσες από αυτές τις επιχειρήσεις επιθυμούν να κάνουν αλλαγές, πχ αλλαγή στην δυναμικότητα ή στις τεχνικές προδιαγραφές των κτιρίων τους, θα πρέπει να συμπληρώσουν τον παραπάνω φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να γνωστοποιήσουν τις μεταβολές που επιθυμούν πριν τις υλοποιήσουν, η νέα γνωστοποίηση θα είναι στην ουσία η μεταβολή της αρχικής γνωστοποίησης
  4. οι επιχειρήσεις που θα προβούν σε νέα γνωστοποίηση των μεταβολών που επιθυμούν, ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής της γνωστοποίησης, θα περάσουν από επιθεώρηση σαν νέο κατάλυμα, διότι η ΠΥΤ θα ενημερώσει το ΞΕΕ και το ΞΕΕ θα ενημερώσει το ηλεκτρονικό σύστημα επιθεωρήσεων αστεροποίησης - κλειδοποίησης.
  5. οι επιχειρήσεις που θα προβούν σε αρχική γνωστοποίηση, από την 01-01-2018 και μετά, θα επιθεωρηθούν από τα αρμόδια κλιμάκια σαν νέο κατάλυμα και ας μην έχουν αλλάξει κάτι στην δυναμικότητα ή τις τεχνικές προδιαγραφές των κτιρίων τους
  6. σε κάθε περίπτωση, όσες τουριστικές επιχειρήσεις έχουν αποκλείσει από το πλάνο τους το κλείσιμο της επιχείρησης, θα πρέπει να προβούν αναγκαστικά σε όλες τις προσαρμογές των νέων τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών, αφού όμως κάνουν γνωστοποίηση της πρόθεσής τους για προσαρμογή.

Η συνέχεια παρακάτω με αναλυτικές λεπτομέρειες...

Είσαι απλός επισκέπτης. Η συνέχεια του περιεχομένου, με όλες του τις λεπτομέρειες και πληροφορίες, είναι διαθέσιμη μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες του Ενημερωτικού Δελτίου. Αν είσαι ήδη χρήστης παρακαλούμε κάνε εισαγωγή στο σύστημα εδώ: Είσοδος

Διάβασε επίσης:

 

Η Kemioteko Engineering δημιουργήθηκε ως απόσταγμα εμπειριών 14 ετών στην αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία δημόσιων τεχνικών έργων και 8 ετών στο ελεύθερο επάγγελμα του μελετητή μηχανικού με εξειδίκευση στην αδειοδότηση και λειτουργία επιχειρήσεων. Αποστολή της Kemioteko Engineering - Χατζηλιόντος Ι. Χριστόδουλος είναι η δημιουργία πελατών, οπαδών της, βαθειά ικανοποιημένων, που θέλουν να κάνουν διαχρονικά τα σωστά πράγματα με τους κατάλληλους συνεργάτες.

 

Διπλ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ - Msc Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού
Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΑΠΘ - 5ο Εξάμηνο
Επιθεωρητής Ξενοδοχείων - ΕΕΔΔ - TUV Austria RCN 6035/2016
Επιθεωρητής ISO 9001 - TUV Austria RCN 6065/2016
Επιθεωρητής ISO 45001 - Alison 1412-13849119
Επιθεωρητής GDPR - Alison 1401-13849119
Ενεργειακός Επιθεωρητής - No 16109 | No 553
Μελετητής ΥΠΕΧΩΔΕ - No 26837 - 18-A & 27-A
ΑΜ ΤΕΕ - No 83488 | ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. 330512/2017
Μητρώο Αξιολογητών ΓΓΕΤ- No 14856/95711/08-06-17
Ελεγκτής Δόμησης - No 4517
τηλ +302399-022359
Βασ Πιτσούλη 1, TK 63080, Νέα Καλλικράτεια
Χαλκιδική, Ελλάδα | http://kemioteko.gr
Μελετητικές Υπηρεσίες Βιομηχανικών & Περιβαλλοντικών Εγκαταστάσεων:
Σχεδιασμός, Αδειοδότηση, Διαχείριση Ποιοτικού Ελέγχου & Κατασκευών,
Οργανολογία & Ρύθμιση, Λειτουργία & Συντήρηση
Follow us 
 facebook  twitter  linkedin  googleplus  pinterest  youtube  twitter